Chipotle Majo- ostry sos do wszystkiego

by Paula
Chipotle majo, ostry sos

Chipotle Majo to z pewnością nasze odkrycie roku 2020 w kategorii sosy. Przez przypadek kupiłyśmy w Lidlu puszkę papryczek chipotle, a ponieważ znudziła nam się jako dodatek do tostów, szukałyśmy pomysłu na jej wykorzystanie. Chipotle Majo był niewątpliwie strzałem w dziesiątkę. Jego ostro-słodki smak uzależnia. Teraz używamy go prawie do wszystkiego. Jako dip do nachosow lub pity, sos do sałatki, tostów, kanapek, deski sera i wędlin. Spróbujcie sami.

Sosu użyłam w tym przepisie: Klasyczne mini burgery i świetnie do nich pasował 🙂

Chipotle majo, ostry sos

Chipotle Majo- ostry sos do wszystkiego

Wydrukuj
Fakty żywieniowe: 200 kalorie 20 grams tłuszcz

SKŁADNIKI

2 papryczki chipotle w zalewie + 2 łyżeczki zalewy
3 łyżki stołowe majonezu
5 łyżek stołowych jogurtu greckiego
2 łyżeczki soku z limonki
sól do smaku

INSTRUKCJA

1. Wszystkie składniki włożyć do wysokiego pojemnika i zblendować do uzyskanie kremowej, jednolitej konsystencji.
2. Przełożyć do pojemnika na dip.
3. Podawać schłodzony.

Zrobiłaś/eś ten przepis?
Daj znać jak Ci poszło i oznacz mnie na Instagramie @cookingandplaces

Podobne wpisy

2 komentarze

Sandra 1 stycznia 2021 - 22:53

Uwielboiam 🙂

Odpowiedz
Paula 2 stycznia 2021 - 11:53

Zdecydowanie, jeden z lepszych sosów 🙂

Odpowiedz

Zostaw komentarz