Mango Lassi – napój jogurtowy

by Paula
Mango lassi

Owocowy, orzeźwiający, pyszny- tak w skrócie opisałabym Mango Lassi, czyli indyjski napój na bazie jogurtu. Najczęściej podaje się go do ostrego, indyjskiego jedzenia, aby złagodzić smak. Bazą jest jogurt połączony z wodą oraz świeże mango. Ponieważ lubię połączenie smaku mango z pomarańczą, zamiast wody dodaję sok pomarańczowy. Do tego trochę korzennych przypraw i pyszny napój jest gotowy. Bez wątpienia nadaje się na nadchodzącą wiosnę i lato.

Mango lassi
Mango lassi

Mango Lassi – napój jogurtowy

Wydrukuj
Porcje: 2 porcje
Fakty żywieniowe: 200 kalorie 20 grams tłuszcz

SKŁADNIKI

200 g mango
½ banana
150 g jogurtu naturalnego
250 g soku pomarańczowego
2 szczypty gałki muszkatołowej
lód (opcjonalnie)

INSTRUKCJA

1. Mango i banana pokroić na kawałki. Przełożyć do wysokiego pojemnika. Dodać jogurt, sok pomarańczowy oraz gałkę muszkatołową i zblendować tak, żeby miało jednolitą, kremową konsystencję. Opcjonalnie dodać kostki lodu.

Zrobiłaś/eś ten przepis?
Daj znać jak Ci poszło i oznacz mnie na Instagramie @cookingandplaces

Podobne wpisy

Zostaw komentarz