Idealna herbata z malinami i rozmarynem, na zimowe popołudnia. Rozmaryn nadaje jej niepowtarzalnego aromatu, a cytryna, maliny i miód, słodko-kwaśnego smaku. Osobiście używam do jej wykonania czarnej herbaty, jednak zachęcam do spróbowania innych rodzajów.
![Herbata z malinami, cytryną i rozmarynem](https://cookingandplaces.pl/wp-content/uploads/2020/12/herbata-z-malinami-i-rozmarynem-2-1024x878.jpg)
![herbata-z-malinami-i-rozmarynem malinowa herbata z rozmarynem](https://cookingandplaces.pl/wp-content/uploads/2020/12/herbata-z-malinami-i-rozmarynem-585x585.jpg)
SKŁADNIKI
1 szklanka czarnej herbaty
2 łyżeczki miodu
2 plasterki cytryny
garść świeżych lub mrożonych malin
gałązka rozmarynu
INSTRUKCJA
1. Ulubioną czarną (lub białą) herbatę zaparzyć w szklance, z gałązką rozmarynu (zalać ok ¾ szklanki).
2. Zostawić do lekkiego przestygnięcia.
3. Następnie dodać 2 plasterki cytryny, maliny i miód. Enjoy 🙂
Zrobiłaś/eś ten przepis?
Daj znać jak Ci poszło i oznacz mnie na Instagramie @cookingandplaces