Truskawkowe smoothie z bananem, to jedno z moich ulubionych letnich koktajli. Jest świeże, orzeźwiające, ale przede wszystkim bardzo szybkie w przygotowaniu. Aż zatęskniłam za zapachem i słodkim smakiem truskawek. Jestem przekonana, że też je pokochacie.
Jeśli lubisz smoothies, to zerknij również na te przepisy:
Zielone smoothie- witaminowa bomba
Smoothie słony karmel z masłem orzechowym
Smoothie Pina Colada z mleczkiem kokosowym
SKŁADNIKI
300 g truskawek (obranych i umytych)
½ banana
1 łyżka stołowa miodu
200 ml napoju kokosowego
INSTRUKCJA
1. Truskawki umyć, obrać i przekroić na pół.
2. Obranego banana pokroić w grubsze plastry.
3. Połówki truskawek, kawałki banana, miód włożyć do pojemnika blendera i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dolać napój kokosowy i ponownie całość zblendować.
4. Cieszyć się smakiem!
Wskazówka: w zimie możemy użyć truskawek mrożonych.
WSKAZÓWKI
Jeżeli lubicie gęste smoothie, możecie w punkcie trzecim dolać mniejsza ilość napoju kokosowego. Zamiast napoju koksowego możecie użyć ryżowego, owsianego lub migdałowego. Lub zwykle mleko krowie. W zależności od słodkości truskawek i waszych preferencji, można zwiększyć ilość miodu lub całkowicie z niego zrezygnować.